14 marraskuuta 2022
Ratsastusterapeutista sovellusasiantuntijaksi
Aiemmin ratsastusterapian parissa työskennellyt Petra Nowak päätti laajentaa osaamistaan ja lähteä opiskelemaan dataosaamisen ja tekoälyn koulutusohjelmaan Tampereen ammattikorkeakouluun. Samalla heräsi kiinnostus sotepuolen ohjelmistoja kohtaan, ja hän päätti hakea töihin Vitecille.
Petra valmistui fysioterapeutiksi vuonna 2000 ja takana on pitkä ura terveyspalveluiden parissa. Vuodesta 2007 alkaen hän on toiminut ratsastusterapiaan erikoistuneena yrittäjänä. Sittemmin Petran osaaminen on kasvanut muun muassa Metropoliassa suoritetun ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon myötä, ja nyt uusi viteciläinen istuu jälleen koulun penkillä.
– Jo Metropolian Health Business Management -opintojen jälkeen kiinnostus sotepalveluita kohtaan oli kasvanut entisestään. Haluan tarkastella sotesektoria laajemmasta näkökulmasta ja ymmärtää, miten palvelut toimivat, miten niitä on mahdollista kehittää ja miten digitalisaatio muuttaa kenttää. Lisäksi minua kiinnostaa, miten resursseja voidaan jatkossa hallita aiempaa paremmin. Näin heräsi myös kiinnostus potilastietojärjestelmiin, Petra kuvailee.
Heinäkuun alusta asti Vitecin sovellusasiantuntijana toiminut Petra kehuu Viteciä etenkin digitaalisten palveluiden hyödyntämisestä. Hänelle Vitec oli entuudestaan tuttu, joskaan Acutea hän ei ollut itse työssään käyttänyt.
– Minulla on aina ollut Vitecistä positiivinen mielikuva ja olen seurannut etenkin sosiaalisessa mediassa yrityksen kehityskaarta jo ennen kuin hain Vitecille töihin. Acute on mielenkiintoinen ja alati kehittyvä tuote, ja kun huomasin Vitecillä avoimen työpaikan, päätin tarttua mahdollisuuteen!
Taukoja ja joustoa
Koska soteala on Petralle entuudestaan tuttu, myös Acuten käyttäjien palveleminen on käynnistynyt mukavasti. Erilaiset rajapinnat ovat tuttuja jo omasta työstä, sillä Petra toimi Kelan vaativan kuntoutuksen parissa.
– Acute on valtavan laaja järjestelmä, ja kaiken siihen liittyvän sisäistämisessä menee aikaa, mutta aiempi kokemukseni on varmasti auttanut ymmärtämään eri toiminnallisuuksia ja niiden kytkeytymistä toisiinsa, Petra arvioi.
Lisäksi hän kehuu Vitecin monitaustaisia osaajia:
– On hyvä, kun esimerkiksi sovellusasiantuntijoina on eri aloilta tulleita ihmisiä. Näin joukosta löytyy aina joku, joka ymmärtää asiakkaiden näkökulman ehkä muita paremmin! Kynnys kysymysten esittämiseen on Vitecillä matala, ja on kiva huomata, että tiimiltä saa aina apua.
Työyhteisön lisäksi kehuja saa työn joustavuus. Petralle oman työn organisointi ja suunnittelu on yrittäjätaustan ansiosta helppoa, ja etätyöskentely mieluisaa. Toisaalta arki on nyt hyvin erilaista aiempaan verrattuna, sillä työtä tehdään sisällä istuen. Fysioterapeuttina hän ymmärtää hyvin päätetyön haasteet.
– Elämäni on ollut jo työn puolesta aina hyvin liikunnallista. Saatoin kävellä päivässä jopa 25 kilometriä ja olin koko ajan ulkona. Tauotan edelleen päivää mahdollisuuksien mukaan ja käyn ulkona koirien kanssa. Lisäksi minulla on yksi oma hevonen, joka pitää kiireisenä.
Katse tulevaan
Tähän mennessä Petra on viihtynyt Vitecillä hyvin. Palkitsevinta työssä ovat olleet onnistuneet asiakaspalvelutilanteet.
– Työssäni toteutuu hienosti terveydenhuollon taustalla oleva perusajatus auttaa muita, joskin näkökulma on erilainen kuin vaikkapa hoitotyötä tekevällä.
Jatkossa Petra haluaisi pystyä hyödyntämään dataosaamiseen ja tekoälyyn liittyviä opintojaan myös työssään. Hän uskookin, että opintojen kautta tuleva ymmärrys auttaa ymmärtämään myös Acutea paremmin ja se taas auttaa palvelemaan asiakkaita entistä paremmin. Tulevaisuuteen Petra suhtautuu hyvin myönteisesti.
– Sotekentällä on nyt paljon epävarmuutta, mikä johtuu käynnissä olevasta myllerryksestä. Uskon kuitenkin aidosti siihen, että Acuten kaltaisen, laajennettavissa olevan, integroitavan ja nykyaikaisen potilastietojärjestelmän avulla muutos on helpompi toteuttaa. Acute on työkalu, joka aidosti helpottaa kentällä työskentelyä! Petra arvioi.