Asiakkaiden arjen ja prosessien ytimessä

Tuore asiakasvastaavamme, Pia Pensaari, on laajan terveydenhuollon kokemuksensa lisäksi vahvasti sitoutunut asiakastyöhön. Pia aloitti tehtävässään heinäkuussa 2024 ja on nopeasti päässyt mukaan Vitec Acuten monipuolisiin projekteihin.

Pialla on monipuolinen tausta erilaisissa työtehtävissä terveydenhuollon ja teknologian parissa. Hän on koulutukseltaan bioanalyytikko, ja suorittanut hyvinvointiteknologian YAMK-opinnot. Lisäksi hän on valmistunut tuotantotalouden insinööriksi. Pia on toiminut useissa esihenkilötehtävissä terveydenhoitoalalla, ja toimintaprosessien sekä palvelutuotannon kehittäminen kuuluvat hänen erityisiin mielenkiinnon kohteisiinsa.

Asiakkaiden tarpeiden kuuntelua ja työn sujuvoittamista 

Nykyisessä työssään Pia auttaa asiakkaita hyödyntämään potilastietojärjestelmän mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Hänen tavoitteenaan on, että Vitec Acuten visio "enemmän aikaa potilasasiakkaalle" toteutuu jokapäiväisessä työssä. 

Pian asiantuntijuus kiteytyy asiakkaiden arjen ymmärtämiseen ja järjestelmien logiikan syvälliseen hallintaan. Pia pyrkii aktiivisesti välttämään oletuksia. Hän kuuntelee tarkasti asiakkaiden tarpeita voidakseen tarjota juuri heidän toimintaansa tukevia ratkaisuja.

– Vaikka asiakkaat ovat samalla toimialalla, heidän prosessinsa voivat olla hyvin erilaisia. On tärkeää ymmärtää, miksi asiakas toimii tietyllä tavalla, jotta voi sen perusteella varmistaa järjestelmän eri toimintojen hyödyntämisen, Pia korostaa. 

Innovaatioita asiakkaan parhaaksi 

Pia arvostaa erityisesti Vitec Acuten matalaa hierarkiaa ja avointa viestintäkulttuuria. Jokainen yrityksen työntekijä on helposti lähestyttävä, ja apua on aina saatavilla. Tämä madaltaa kynnystä kysyä neuvoa, mikä puolestaan edistää sujuvaa yhteistyötä. 

– Vitec Acute on innovatiivinen ja päämäärätietoinen yritys, jossa kehitys ei pysähdy ja jossa uskalletaan tehdä asioita vähän eri tavalla – asiakkaan parhaaksi, hän kiteyttää. 

Tulevaisuudessa Pia näkee terveydenhuoltoalan kokevan useita muutoksia, jolloin mukautumiskyky nousee entistä tärkeämmäksi. Tietoturvallisuuden merkitys korostuu, ja sen ymmärtäminen tulisi olla koko terveydenhoitoalan yhteinen prioriteetti.  

– Terveydenhuollon järjestelmien tulee pystyä reagoimaan muuttuviin tilanteisiin ja samalla säilyttää korkea tietoturvan taso. Haluan olla mukana kehittämässä järjestelmiä, jotka tukevat terveydenhuollon asiantuntijoita heidän työssään ja mahdollistavat entistä paremman ja nopeamman palvelun potilaille. 

Hän toivoo, että tulevaisuudessa myös muiden terveydenhuollon asiantuntijoiden, kuten sairaanhoitajien ja laboratoriohoitajien, osaamista hyödynnettäisiin entistä enemmän suoraan potilastyössä. Tähän Vitec Acutekin potilastietojärjestelmänä vastaa kehittämällä näitä vaatimuksia tukevia ominaisuuksia.