Parhaimmillaan asiakassuhde on yhteistä kehitystyötä
Hyvät asiakassuhteet kestävät pitkään; ne ovat hedelmällisiä puolin ja toisin. Kun järjestelmän käyttäjä on tyytyväinen Acuteen, tuntuu hyvästä järjestelmästä luopuminen ikävältä.
Hyvät asiakassuhteet kestävät pitkään; ne ovat hedelmällisiä puolin ja toisin. Kun järjestelmän käyttäjä on tyytyväinen Acuteen, tuntuu hyvästä järjestelmästä luopuminen ikävältä.
– Kaj Ronimus tuli meille Fysio32 mukanaan 90-luvun puolivälissä. Henkilökunnastamme yksi osasi käyttää tietokonetta. Muistan elävästi, kuinka avasimme yhdessä tuota ihmeellistä pakettia, Pirjo Nyyssönen Coronaria Medifysistä kertoo. Medifys tarjoaa monipuolisesti fysioterapian palveluja ja työllistää noin 10 henkilöä.
Tällä tavalla alkoi Varkauden Medifysin ja Acute-järjestelmien yhteistyö yli 20 vuotta sitten.
Acute-potilastietojärjestelmään Medifys on ollut aina tyytyväinen. Käytännön työtä helpotti esimerkiksi PhysioToolsin hyvä integraatio järjestelmän kanssa. Loppuasiakkaan kannalta äärimmäisen tärkeää on, että harjoitteet ja muu potilastieto keskustelevat keskenään luotettavasti. Tällainen kokemus Medifysissä Acutesta on. Järjestelmän käyttäjän näkökulmasta arjessa korostuvat helppokäyttöisyys ja toimintavarmuus.
– Meistä pidettiin hyvää huolta. Annoimme aina aktiivisesti palautetta ja moniin kehitysehdotuksiin ja toiveisiin tartuttiin. Tuli tunne, että kehitimme palvelua yhdessä. Ongelmatilanteissa apu ja ratkaisu saatiin aina nopeasti. Hyvästä kokemuksestamme kertoo myös se, ettei koskaan tullut edes mieleen, että pitäisi alkaa hakea jotain toista järjestelmää, Pirjo toteaa.
Yhdessä tekemällä syntyy enemmän uusia ajatuksia ja uuden kehittäminen on nopeampaa.
Vitecin periaatteisiin onkin aina kuulunut se, että Acuten ominaisuuksien kehittämisessä pyritään hyödyntämään asiakasyritysten tietotaitoa ja liiketoimintaosaamista. Järjestelmää on kautta aikojen kehitetty pitkäjänteisesti asiakkaita kuunnellen. Medifys on tästä malliesimerkki.
Tulevaisuuden haasteet kuten digitalisaatio ja sote-uudistus vaativat isoja muutoksia nykyjärjestelmiin. Se asettaa uusia haasteita kehittämiselle. Järjestelmän on pysyttävä mukana muutoksessa, käyttäjää ja liiketoimintaa unohtamatta.
Tänä keväänä Medifysin liiketoiminta kuitenkin myytiin Coronaria Contextia Oy:lle.
– Olimme jo jonkin aikaa yhtiökumppanin kanssa pohtineet yrityksemme jatkuvuutta. Halusimme, että hyvin pyörivä toiminta voisi jatkua tulevaisuudessa. Olemme aina kouluttaneet henkilökuntaamme paljon heidän omien kehitystoiveidensa suuntaisesti, joten halusimme samat arvot omaavan jatkajan toiminnalle, Pirjo Nyyssönen kertoo.
Tarkkaan harkittu liiketoiminnan myynti tarkoitti kuitenkin myös järjestelmän vaihtoa.
– Kyllähän se harmitti kovasti. Oli vaikeaa, kun kaupoista ei voinut vielä puhua, ennen kuin kaikki oli varmaa. Tuntui kurjalta, koska olin oppinut vuosien saatossa keskustelemaan avoimesti Vitecin henkilöiden kanssa niin hyvässä kuin pahassa, hän sanoo.
Kun kauppa vahvistui, Pirjo halusi vielä tulla henkilökohtaisesti käymään Vitecin konttorilla.
– Sain lämpimän vastaanoton. Annukka oli hankkinut kakun ja minä toin skumpat. Vaikka ilmassa oli haikeutta, jäi kaikille osapuolille hyvä mieli. Olin onnellinen, että sain käydä vielä henkilökohtaisesti kiittämässä meitä niin hyvin palvelleita yhteistyökumppaneita, Pirjo kertoo.